Nytt för i år - misteln!

Jag tror ingen har missat att jag och Pontus verkligen gått all in på allt som har med julen att göra i år. Ingen som följer mig på facebook kan då ha missat det hela, och det har väckt en hel del uppmärksamhet. Idag köpte jag, mig vetandes iallafall den allra sista julsaken - en mistel. Det känns verkligen som pricken över i, och inte förrän nu kan vi faktiskt luta oss tillbaka och bara njuta. Imorgon ska här bakas tårtor innan det bär iväg till Stockholm och Parkway Drive. En natt på hotell innan det är dags att åka hem och fira födelsedag på söndag!
 
 

Knäck i mikron - recept

Idag har vi varit och handlat det allra sista julpyntet, och jag måste säga att vår lägenhet aldrig varit så fin som den är nu. Vart man än går så är mysfaktorn skyhög! Medan Pontus och Max är på jobbet så passar jag på att göra knäck och skriva julkort. Visste ni att man kan göra knäck i mikron på bara några minuter? inte? 
 
Här kommer receptet!
 
  
Du behöver:
 
♦1dl strösocker
♦1dl vispgrädde
♦1dl sirap
♦1msk smör eller margarin
♦2msk skalad, hackad madel
 
1. Blanda socker, grädde och sirap i en skål som tål mikrovågsugn och som rymmer minst 2-3 liter (för 30st)
2. Ställ in skålen i mikron på 750W och koka i 7-9 minuter eller tills temperaturen är ca 125 grader.
3. Rör ner mandeln och matfettet, fördela smeten i knäckformar. Förvara svalt.
Klart!
 
Jag testade att hacka polka och ha ner i smeten, blev barnsligt gott! Turkisk peppar funkar utmärkt det med.
 
 
 
 

Lussekatt

Det här är Karl. (Karl som i karlakarl, som i man och allt sånt där). Han är alltså vår inneboende tillsammans med en annan kille sedan ett par veckor tillbaka. Han är ju fin och så, men låt inte utseendet bedra. Jag kan nästan lova att det skulle vara enklare att ta hand om en trotsig ettåring än detta vilddjur. Nåja, jag har iallafall lyckats skaffa mig en minneskortsläsare på det hela, så nu får jag även ut bilder från nya kameran! Äntligen. Om man sedan lyckas få till en någorlunda kattbild like.. ever, får vi allt se.